9 Aralık 2010 Perşembe

Sadık Hizmetçi

     Uzaklara doğruu baktıım baktıım baktıım. . sonra farkettimki uzaklarda bana doğru bakıyo.ilginç gelebilir size böyle bi ilk cümle aman allahım bu dostoyev delirmiş diyebilirsiniz.ama yok ya wala bak delirmedim. henüz yani..yok yok benden deli olmaz..uzakla kesişirken birilerinin bu dünyada bulunduğumum farkında olduğunu hissettim.bi anda mutlu oldum sonra baktım otobüsüm gelio koştur koştur yetiştim.yeri gelmişken belirtmek isterim ya yaklaşık 29348204 tane daha otobus koysunlar yada aramızdan 1-2 kişi seçelim hergün sıra sıra binelim böyle olmuyooooo!!!

           Artık olaylara farklı bi pencereden bakmaya başladım. bodoslama dalmıyorum her şeye ilk önce bi oturup düşünüyorum sonra karar veriyorum.. burdan ne çıkartıyoruz dostoyev artık yaşlı bi adam ! ya da bardağım dolu tarafından bakalım dostoyev artık büyümüş. veaaayy beee !! bunu bende hissediyorum açık bi şekilde o deli dumrul çağımda sona gelmişim , gemiyi bi iki ufak .. hmm .. bi iki büyüüüük hasarla limana yanaştırdık saağ saliiim...e şimdi 4 koldan asılcazki bi an önce tamir edelimm. tamir edicezde bundan sonra başıma hangi çağ gelcek bilmiyorum! hadi blue dediler ergenlik dediler hop çağı hup çağı derken sonlara yaklaştık bundan sonra ne çağı gelcek ona göre hazırlıklı olmak lazım?

   Bence anne olacak insana ,  daha önceden deneyimlii hayatı acısıyla tatlısıyla dolu dolu yaşamış birinin el kitabı vermesi lazım. lazım ki çocuk depresyona girmeden büyüsün.! o kitapta ne yazmalı? örenek veriyorum:


0 - 3 yaşları : bak koçum bunlar senin en kral günlerin acıktınmııı ağlaaaa gitsiiin sıçacanmı ağllaaa anan seni sıçtırırr . Her şeye ağla zaten sonra hiç birini hatırlamıcaksın.ilerde belki bukadar ağlarsın ama her ağlaman sana izi geçmeyen bir yara olarak geri dönecek..


3-7 yaşları : ahaadaa okul denen tımarhaneden önceki son durak. bisiklete binmeyi öğren yüzmeyi öğren konuşmayı akıcı hale getir hatta hobi olsun diye yolların kenarındaki tabelaları oku . 1. sınıfa geçtiğinde acaip hava yaparsın benden demesii..o güzel ablaların seni bu yaşlarda mıncır mıncır sevicek.o anların bir saniyesini bile boşa harcama ilerde nah bulursun seni sevicek bi abla.! 


7 - 11 yaşları : okulun ilk günü ağlama!! annem nerde diye bakınma !! kızlara sapıklık yapmaa !! okula tımarhane dedim ama sen bana bakma hayatını burası yönlendiricek. Bol bol sosyal olmaya çalış . Spor yap ki lise hayatında yarı atletik bi vücüdun olsun..hayata adımını attın hoş geldin genç..


11 - 14 yaşları : ilk defa bi kıza yakınlaşabilirsin. onlar senin için merak unsuru. ama şunu hayatın boyunca unutma insanın başına ne geliyorsa ya meraktan ya da başka bi şeyden gelir..Hafiften ders çalışmaya başla hatta baya baya çalış neden çalışcam yaaaauuuu gidip oyun oynıcam dediğini duyar gibiyim.. deme ! çünkü hayatının en güzel yıllarını lise yıllarını o sınav belirlicek..o sınav sadece liseni değil takılcağın insanları hayat görüşünü ve ortamını belirlicek..oyun oynıcam diye mallık yapma otur ders çalış canım evladııımm..!


14 - 18 yaşları : İşteeee geldik zurnanın zuurt dediği yereee.Lise Hayatııı !! Sakin ol her zaman cool ol..sen artık büyüdün delikanlı oldun o eski halin bitti çocukluktan çıktın.çocuk gibi hareketlerden kaçın..bol bol sev çünkü bol bol sevilceksin..hayatının en büyük aşk acısını tadabilirsin belkide ilk defa aşık olcaksın..Geçmişi Geleceği düşünme Anı yaşa.pişmanlık duyucağın şeyler yapma hele hele kötü alışkanlıklara hiç başlama hayatını zindan etme.. Bana inan hiç unutamayacağın en güzel anıları bu dört senede yaşıyıcaksın Kıymetini bil..Delikanlı...


      Bundan sonrasını açıkçası bende yaşamadığım için yazamıcam.böyle bi kitap olsa güzel olurdu dimii..fakat şöyle yazarken duraksadım 10 sn falan düşündüm ulan dostoyev bu yazdıklarının hepsini annen zamanı gelince sana tek tek söylemişti !! dinledinmiii? hayır..sonra böyle bi kitap olsa bile okuyan çocuk hikaye gibi okuyup geçicekti . Herkes çok biliyo ya yaşamadan kimse bi bok öğrenemez.! bu kitabın ben devamını merak ediyorum yazmak isteyenleri zevkle okurum..

           Kendi kendime kızmalarım zaman zaman artar.fakat sonra kendime niye kızıyorum diye kızarım kendi kendime..Pişmanlık bence çok kötü bi duygu insan pişman oucağı şeyi yapmaması lazım..ya da yaptığı şeylerden pişman olmaması lazım. Geçmiş kadar gerzek bişey olamaz!! Yaptın tamam sen aptalsın , malsın , gerizekalısın ama sürekli öyle kalcağın anlamına gelmezki bu..Yaşıyabileceğin günler senin için yep yeni bir fırsat. Fırsatları değerlendirmezsen geçmişin gölgesinde göt gibi kalırsın ne olduğunu anlamadan '' bitmiş benim hayatım '' dersin..Yaşadığın Hayat Senin Sadık Hizmetçin..!  sen ne emir verirsen o onu yapmakla yükümlü..Aklını kullan ve güzel günlerin hayalini kur..o hayalleri hizmetçin yerine getirmek için can atıyo..Kendini kullanma Hayatı kullan..Güzel hayaller Sizinle olsun İyi geceler.. (:

 

2 yorum:

  1. Biliyor musun bende pişmanlıklara o denli kötü bakıyordum ama şimdi pişmanlıkların beni ben yaptığını fark ettim yani demek istediğim onlardan ders çıkarmak önemli ve eğer pişmanlık olmasaydı keşkelerde olmazdı bunları hiç yapmasaydık belki kişilik açısından bencil kibirli insanlar olurduk ne biliyim ben böyle düşünüyorum ve güzel bir yazı olmuş =) (yazdığımı yanlışlıkla silmişim ayrıca üzgünüm)

    YanıtlaSil
  2. Sana katılıyorum hiç değilse ders çıkartalımda boşuna pişman olmayalım (:

    Yorumun için teşekkür ederim (:

    YanıtlaSil